Če živite v hiši in imate zunaj, saj nekaj zemlje, potem veste, da ko pride pomlad, da vas čaka spomladansko čiščenje. Jaz sem človek, ki uživa v naravi, ravno zato nimam tako rad zime in dežja, ker ne morem obdelovati svoje zemlje. Komaj čakam višje spomladanske temperature in sonce, da se lahko lotim zunanjih opravil. Moja žena me včasih krega, da sem prezgoden. Kajti takoj ko pride mesec februar in se temperature dvignejo, jaz začnem delati zunaj.

Vsako leto sem prvi. Ko gledam sosede, še vsi počivajo in lahko bi rekel, da si želijo čim daljše zime, ker nimajo toliko veselja kot jaz. Jaz prvo začnem z obrezovanjem trte, potem pa je na vrsti vrt. Tako pripravim svoji ženi vrt, da ga bo lahko začela uporabljati.

No, pa da ne pozabimo, da vedno posadim kakšno novo drevo. Zanimivo je to, da ko spomladi posadim drevo, vedno rečem, da to pa je zadnje, potem pa, ko pride naslednja pomlad seveda spet, posadim novo in novo. Tako imam že kar nekaj dreves, ki skrbno skrbim zanje in imam kasneje polno sadja. Obožujem naravo in domače pridelke, sam bi si želel, postati neodvisen od trgovin. No, lahko rečem, da sem na dobri poti. Zaenkrat mi uspeva, res sem srečen, da živim v hiši in imam zemljo, na kateri lahko posadim, karkoli želim.

Spomladansko čiščenje pa je meni v veselje, ker se po dolgi zimi spet lahko posvetim svoji zemlji, trti in drevesom.