Prišel je september in starši se dobro zavedamo, da moramo poskrbeti za odpornost naših otrok. Prehlad bo prvi potrkal na vrata in že bodo naši otroci potrebovali dan ali dva, da se pozdravijo. Da pa do tega ne pride, je dobro, da starši že prej poskrbimo za naše otroke in jim pripravljamo raznovrstno in zdravo hrano. Če so potrebni prehranski dodatki, se jih nikar ne izogibajte, kajti vitamin c bo poskrbel, da bodo vaši malčki bolj zdravi.

Moj sin je dobil prehlad že prvi teden. Najbolj sem bila jezna, ker smo imeli konec tedna rezerviran vikend paket na morju in sin je v četrtek že kazal znake prehlada. Seveda sem takoj vedela, da bo zbolel in tako je tudi bilo. V petek zjutraj se je zbudil bolan, imel je poln nos in bolela ga je glava. Takoj sem vedela, da gre za prehlad in da vse kar potrebuje je vitamin c, dovolj tekočine in počitek. 

Prehlad in počitek

Tako smo imeli  zabavni vikend doma. Sin je počival, midva z možem pa sva postorila stvari, ki jih drugače nebi. Ker imam doma vedno vitamin c, saj sem prepričana da pri prehladu najbolj pomaga, sem ga tudi takoj dala sinu v čaj. Najbolj zanimivo pa je to, da ko je sin bolan ima apetet. Tega sem res vesela, kajti tako se telo prej postavi spet na noge in dva dni počivanja pomeni, da bo potem spet lahko šel v šolo. Ja, lahko bi rekli da gresta prehlad in mesec september z roko v roki. Mi smo meseca septembra vedno prehlajeni in tega sem že navajena. Glavno je to, da imam doma vitamin c in tako poskrbim, da otroci čimprej ozdravijo. Sama pa moram reči, da me prehlad le redko dobi, zaenkrat je moj imunski sistem dober in prav vesela sem, da je tako. Je pa res, da veliko delam na svojem telesu.