Človekove potrebe po potovanju, spremembi okolja, oddihu, počitku in rekreaciji, so gonilna sila turističnega razvoja. Turizem zato ni le pomembna gospodarska panoga, ampak poskrbi tudi za krepitev telesne in duševne vzdržljivosti ljudi. Vse to pa je mogoče le, če je marketing v turizmu dobro zastavljen.

Le z jasno definiranimi marketinškimi cilji in marketinškim načrtom je mogoče na trg ponuditi pravo turistično storitev. Zanjo je značilno, da je prilagojena potrebam, željam in povpraševanju turistov, hkrati pa je na trgu ob pravem času in seveda ob pravi ceni.

 

Kaj je bistvo marketinga v turizmu?

Ker pa so potrebe in želje med turisti zelo različne in se s časom spreminjajo, je pomembno, da nanje pravočasno odreagiramo. S tega vidika nam marketing v turizmu omogoča, da pravočasno proučimo ponudbo in povpraševanje in na podlagi tega oblikujemo nadaljnje marketinške aktivnosti.

Glavni namen marketinga v turizmu je, da z njegovo pomočjo dvignemo prepoznavnost ponudnikov turističnih storitev. S tega vidika marketing v turizmu pravočasno, kakovostno in konkurenčno oblikuje turistični proizvod in ga ponudi na trg. Pri tem pa ne smemo pozabiti tudi dogajanje na trgu, vključno s konkurenco, družbenimi spremembami, povpraševanjem in trendov razvoja.

Kakovostni marketing v turizmu vam zagotavlja neprestano spletno prisotnost

Prodaja različnih izdelkov se je do danes v veliki meri preselila na svetovni splet. Zato ni nič presenetljivega, da tudi številni turisti iščejo informacije o turističnih ponudbah prav preko spleta. Glavna naloga vseh ponudnikov turističnih storitev je, da temu trendu čim bolj uspešno sledijo.

Zato je potrebno poskrbeti za oblikovanje spletnih strani, oblikovanje ustreznih aplikacij za čim bolj enostavno opravljanje rezervacij, vodenje in ustvarjanje profilov na družbenih medijih in še mnogo drugega. Vse to in še več pa vam zagotovo omogoča učinkovit in kakovosten marketing v turizmu, s pomočjo katerega boste na spletu vedno prisotni.